Meni

MABOSOL Radiator Cleaner

ČISTAČ AUTO-HLADNJAKA I RADIJATORA – Sredstvo za pranje hladnjaka i toplotno-rashladnih sistema – Pranje unutrašnjosti sisteme koji se pune Termo fluidom & Antifrizom –

KONCENTRAT 1:40

Opis

ZA ČIŠĆENJE HLADNJAKA AUTOMOBILA

ZA ČIŠĆENJE SISTEMA CENTRALNOG GREJANJA

ZA ČIŠĆENJE SISTEMA CENTRALNOG HLAĐENJA

MABOSOL Radiator Cleaner je sredstvo namenjeno odmašćivanju i čišćenju:

– unutrašnjosti hladnjaka automobila, i

– unutrašnjih površina sistema centralnog grejanja ili hlađenja.

Kod automobila sredstvo se koristi pre svake zamene antifriza, čime se odstranjuju produkti razgradnje antifriza i opiljci, što doprinosi boljem radu celog sistema.

U sitemima centralnog grejanja i hlađenja sredstvo se koristi pre prvog punjenja mreže termo fluidom (glikolom-antifrizom), da bi se cevi i radijatori, odnosno grejno-rashladna tela, očistila od opiljaka i svih drugih nečistoća. Sredstvo se takođe koristi pre svake naredne zamene termo fluida. Ovim se štite pumpe i omugućava bolji rad celog sistema.

MABOSOL Radiator Cleaner se pre upotrebe razblažuje vodom u odnosu 1:40.

AUTOMOBILI: Bočicu od 250 ml rastvoriti u 10 litara vode i ovaj rastvor sipati u hladnjak automobile. Uključiti da automobil radi 10-15 minuta, a zatim ispustiti rastvor. Da bi se u potpunosti odstranile nečistoće koje je Mabosol Radiator Cleaner skinuo sa površina rahladnog sistema, treba hladnjak napuniti čistom vodom i uključiti da automobil radi 5-10 minuta, a zatim ispustiti vodu sa ostacima nečistoća. Ovim je hladnjak spreman za punjenje novom količinom antifriza.

CENTRALNO GREJANJE I HLAĐENJE: Bocu od 1 litra sipati u 40 litara vode, pri čemu se dobija radni rastvor. Spremite onoliko radnog rastvora koliko nameravate da sipate termo fluida u sistem. Radnim rastvorom napuniti sistem centralnog grejanja, ili hlađenja, i uključiti pumpu da radi oko 30 minuta, a zatim ispustiti radni rastvor. Da bi se u potpunosti odstranile nečistoće koje je Mabosol Radiator Cleaner skinuo sa površina toplotno-rashladnog sistema, treba radni rastvor zameniti čistom vodom. Uključiti da pumpa radi oko 15 minuta, a zatim ispustiti vodu sa ostacima nečistoća. Ovim je sistem spreman za punjenje novom količinom termo fluida.

PAKOVANJE: 250 ml 1 lit 5 lit 10 lit